Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres csirke körtével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
2 nagyobb körte
1 közepes hagyma
1 dl fehérbor
6 dkg vaj

a mázhoz:

1 tk őrölt gyömbér
2-3 ek házi sós paprikakrém
4-5 gerezd zúzott fokhagyma

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A tisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
A máz hozzávalóit elkeverjük és a húsra kenjük, amelyeket egy tapadásmentes fedeles edénybe teszünk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat. Lefedve, közepes lángon 40-50 percig sütjük, közben megfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
A tisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, a hús mellett üvegesre sütjük.
Ezt követően a fehérbort is az ételhez adjuk.
A körtéket félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, hosszában vékonyan felszeleteljük, és a hús mellé tesszük.
A boros, vajas, kissé ragacsos szaftban 10 percig pároljuk, ügyelve arra, hogy a körteszeletek ne essenek szét.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zacskós csirke » Mustáros csirkeszárnyak » Gombás csirkecombok » Cukkinis currys csirke
» Gyömbéres húsgolyók » Párizsi csirkemellből » Azték csirke főzve » Gyömbéres káposztás csirke
» Csirke vadasan » Vadas csirke » Löncssaláta csirkehússal » Csirkehúsos sonkás tekercs
» Tejszínes csirkehús » Csirkés paella » Csirke Dubary módra » Káposztás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.