Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres rúd és hókristály recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Gyömbéres rúd hozzávalók kb. 40 darabhoz:

10 dkg méz,
5 dkg cukor,
5 dkg vaj/margarin,
3 evőkanál tej,
27,5 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
1 evőkanál őrölt gyömbérpor,
fél-fél teáskanál őrölt fahéj,
kardamom,
koriander,
7,5 dkg barna kandiscukor,
2,5 dkg étcsokoládé tortabevonó

Hókristály hozzávalók kb. 85 darabhoz:

5 dkg citronát (cukrozott citromhéj),
15 dkg liszt,
1 csipet sütőpor,
5 dkg cukor,
10 dkg vaj /margarin,
1 tojássárgája,
1 mokkáskanál citromaroma,
1 citrom reszelt héja

A mázhoz:

7 dkg porcukor,
2 evőkanál citromlé,
1 evőkanál jégcukor

Elkészítés:
Gyömbéres rúd - elkészítés:

1. A mézet, a cukrot, a vajat/margarint, a tejet összekeverjük egy lábosban, felmelegítjük, amíg a zsiradék elolvad, és hagyjuk kihűlni.
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a gyömbérrel, a fahéjjal, a kardamommal, a korianderrel, és a mézes masszába dolgozzuk. A kandiscukrot apróra vagdaljuk, és szintén a masszába keverjük. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
3. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát két réteg fólia között kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és 8 cm hosszú, 2 cm széles csíkokra vágjuk. A tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 12 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
4. A tortabevonó csokoládét a csomagon olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és kidíszítjük vele a rudakat. Hagyjuk megszáradni.


Hókristály - elkészítés:

1. A cukrozott citromhéjat nagyon apróra összevágjuk, és összedolgozzuk a liszttel, a sütőporral, a cukorral, vajjal/margarinnal, a tojássárgájával, a citromaromával, a citromhéjjal és egy csipet sóval. A tésztát cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát két réteg folpack között kb. 3-5 mm vastagra kinyújtjuk, és különböző formájú hókristályokat szaggatunk ki belőle. Tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a citromlével (sűrű masszát kell kapnunk), és bevonjuk vele a hideg süteményeket. Hagyjuk kissé megszáradni, és megszórjuk jégcukorral (durva szemcsés kristálycukorral).

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres-fahéjas máj » Ropogós gyömbéres hering » Ananászos-gyömbéres puncs » Gyömbéres szelet
» Gyömbéres zablinzer » Gyömbéres sült tofu » Gyömbéres csirke körtével » Pikáns gyömbéres csirke
» Gyömbéres répa, banánnal » Gyömbéres eperdzsem » Hókristály » Gyömbéres sárgabarackdzsem
» Gyömbéres káposztás csirke » Gyömbéres hagymatea » Gyömbéres mézeskalács » Gyömbéres almaital


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.