Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres-szilvás-mákos sütemény mascarponekrémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
1 db alma
1 db citrom
4 db tojás
0,8 dl méz
20 dkg vaj
2 dl tejföl
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1/2 mokkáskanál őrölt ánizsmag
2 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A mascarponekrémhez:
25 dkg mascarpone sajtkrém
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja és leve
12 dkg cukor
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
2 dl habtejszín
1 csomag zselatinfix
A mákos krémhez:
0,8 dl forró tej
20 dkg darált mák
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 dkg vaj
1 evőkanál búzadara
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 csomag főzős vaníliás pudingpor
2 evőkanál szilvalekvár
1 alma reszelve (el is maradhat)
A szilvazseléhez:
1 csomag zselatinfix
rumaroma vagy rum
30 dkg hígabb szilvalekvár
A tetejére:
6 evőkanál szilvalekvár
csokimáz

Elkészítés:
A tésztához az almát meghámozzuk, lereszeljük. A citrom héját is lereszeljük. A tojást a mézzel, a puha vajjal és a tejföllel kikeverjük, beleszitáljuk a lisztet és a többi hozzávalót. Kézzel alaposan elkeverjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütő saját tepsijét zsírpapírral kibéleljük, és rákanalazzuk a masszát, elsimítjuk (sűrű nokedli szerű az állaga), és kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A mascarponés krémhez a tejszínt a cukorral és a zselatinfix-szel keményre verjük, egy másik edényben a mascarponét a vaníliás cukorral és a többi hozzávalóval simára keverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is.

A mákos krémhez a 0,8 dl tejet felforraljuk (ne legyen több, mert akkor híg lesz), ráöntjük a darált mákra, beledolgozzuk a cukrokat, a citromhéjat, a fűszereket, a darát, a rumot, a pudingport és a lekvárt is. Ha száraznak találjuk, reszelhetünk bele 1 almát.

A szilvás zseléhez a szilvalekvárt összekeverjük a rummal és a zselatinfix-szel. (Azért keverjük össze, hogy vastagon tudjuk megkenni, és ne csurogjon ki).

A kihűlt tésztát 2 felé vágjuk, és vastagon megkenjük a 3 féle töltelékkel, felülre kerül a mascarpone krém, majd befedjük a másik lappal. Körben is megkenjük szilvalakvárral, és csokimázzal bevonjuk.

Tanácsok:
Hosszan írtam le, de hamar meg lehet csinálni. Mákos-szilvás, de a mascarponétól könnyedebb ízt kapunk.
A receptet Ekesandi küldte


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldcitromos sütemény » Almás-fahéjas sütemény » Finom sütemény » Diós sütemény formában
» New Orleans-i rizssütemény » Málnalekváros sütemény » Meggyes-pudingos sütemény » Kevert csokis sütemény
» Ánizsos teasütemény » Pillangó sütemény » Almás őzgerinc sütemény » Meggyes sütemény 2.
» Kefíres-sütemény » Almássütemény kekszes!! » Kivis sütemény » Olcsó sós teasütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.