Tutireceptek.hu fejléc

Gyors tejfölös fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
nagy csipet só
1 tojás
3 ek édesítőszer, vagy porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 ek tejföl
0.5 cl rum, vagy pár csepp aroma
bő fél liter étolaj a sütéshez

Elkészítés:
Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporos lisztet. Lisztezett kézzel jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtjuk.

Ha a könnyebb megoldást választjuk, még nyújtani sem muszáj, mert kanállal is közvetlenül, a közben felforrósított olajba szaggathatjuk.

Az első sütést előfordulhat, hogy fedő alatt kell végeznünk, de nem minden esetben. A fánkocskák maguktól megfordulnak, de legyen kéznél szűrőkanál, amivel fordíthatjuk is a fánkokat. Lehet szaggatni lisztezett 6 cm körüli pogácsaszaggatóval is, így szebb, egyenletesebb, gusztusos fánkokat kapunk. Figyeljünk, mert gyorsan megsülnek!

Konyhai törlőre, vagy szűrőbe szedjük a megsült fánkokat, hogy az olaj leitatódjon, lecsöpögjön róluk. Cukrászfecskendővel lekvárt, mogyorókrémet tölthetünk a fánkokba. Használhatunk diabetikus baracklekvárt is. Finom szemcsés szorbittal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös csirkemell » Tejfölös kráter » Májgaluskaleves gyorsan » Gyors vacsora zöldségekkel
» Tejfölös nyári saláta. » Tejfölös-szalonnás pizza » Tejfölös túrókocka » Diós, tejfölös szelet
» Tejfölös-kapros saláta » Gyors házi krémlikőr » Tejfölös-gombás húsfalatok » Vasi gyors sütemény
» Gyors vacsi » Gyors reform almás » Gyors chilis bab » Villámgyors bögrés almás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.