Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös forró müzli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 körte,
1 őszibarack,
2-2 evőkanál zabpehely, búzapehely és rozspehely, 2 evőkanál durvára őrölt mogyoró,
3-3 darab aszalt sárgabarack és aszalt szilva

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket mossuk meg és csepegtessük le. A pelyheket háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főni, egy csipet sóval ízesített vízben. Ha felforrt, keverjük bele a mogyorót és az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. Lassú tűzön kb. 15-20 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és fedő alatt még 10 percig állni hagyjuk. A körtét és az őszibarackot mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra. Keverjük a főtt kásához a gyümölcsöket, és tálaljuk forrón. A tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel is.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös bárányborda » Almás műzli » Gyümölcsös fejes saláta » Házi müzliszelet (vegan)
» Gyümölcsös zabpelyhes süti » Erdei gyümölcsös kehely » Erzsike gyümölcsös sütije » Forró bájital
» Borzas gyümölcsös-túrós » Forró csokoládé fondant » Gyümölcsös teabólé » Forrócsoki - hideg napokra
» Túrós-gyümölcsös tiramisu » Gyümölcsös/túrós torta » Müzlicsemege » Müzlis torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.