Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös túrókrémmel töltött piskótatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
• 4 tojás
• 4 evőkanál liszt
• 4 evőkanál cukor
• egy csipetnyi sütőpor


A túrókrémhez: 50 dkg túró, 4 + 2 dl habtejszín, 20 dkg porcukor, egy citrom reszelt héja és 2 kiskanálnyi leve, 2 csomag (2 × 20 g) zselatin fix, 20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

Elkészítés:
Készíts piskótát négy tojásból: Válaszd szét a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját keverd habosra a cukor felével, add hozzá a lisztet, majd óvatosan forgasd bele a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket. Süsd úgy 25-30 percig.
A túrót, a cukrot, a citrom héját és a levét 4 deci habtejszínnel turmixold vagy habverővel keverd össze. Add hozzá a zselatin fixet, és néhány óráig hűvös helyen hagyd állni. Ekkor verd fel kemény habbá a 2 deci tejszínt, és forgasd bele a masszába. Válaszd ketté a túrós krémet, és az egyik felébe keverd bele a felolvasztott, lecsepegtetett erdei gyümölcsöket.
A torta összeállítása: a piskótát vágd félbe, az egyik lapot kend meg az erdei gyümölcsös túrókrémmel, kend rá a natúr túrókrémet, majd fedd be a piskótalappal. A tetejét szórd meg porcukorral. Tálalásig tárold hűtőben.

Tanácsok:
A tetejét, oldalát bevonhatod habfixálóval felvert kemény tejszínhabbal is.


A receptet beküldte: alyce


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött ropogós pogácsák » Csirkével töltött cikória » Gyümölcsös avokádókrém » Gyümölcsös rudak
» Töltött fogoly » Töltött gömb cukkinik » Gyümölcsös kuszkusz » Töltött kifli másképp
» Gyümölcsös túrókrém » Gyümölcsös őzgerinc » Töltött pontyfilé » Töltött zsemle
» Sajttal töltött fasírt » Gyümölcsös pulykamell » Töltött ostya II. » Gyümölcsös krémtúró


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.