Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsropogós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
2 tojás,
1 dl tej,
1 evőkanál olaj,
só,
16 szem kimagozott aszalt szilva,
15 dkg mazsola,
1 dl rum,
24 db fogpiszkáló;
a sütéshez: olaj

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőport, a tojást, egy csipet sót, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Jól kikeverjük, és apránként hozzáadjuk az olajat. Az egészet jól eldolgozzuk, majd a tésztát 2 órára félretesszük pihenni. A szilvát és a mazsolát rumba áztatjuk. Mielőtt hozzákezdenénk a sütéshez, szűrőbe tesszük, hogy a leve lefolyjon. Fogpiszkálóra szúrunk 1-1 szem szilvát, több mazsolaszemmel együtt. Amikor minden gyümölcsöt felszúrtunk a fogpiszkálóra, egy lábosban olajat melegítünk. Amikor az olaj felhevült, a gyümölcsöket a fogpiszkáló segítségével egyenként a tésztába mártjuk, majd a forró olajba téve ropogósra sütjük. Miután megsült, konyhai papírtörlőn felitatjuk, tálra rakjuk, porcukorral meghintjük, és frissen, melegen tálaljuk.

Tanácsok:
A tészta receptje nem változik, de kedvünk szerint választhatunk más-más gyümölcsöt.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás mézes szelet » Poharas almás » Kakaós csiga 2. » Tejszínes gesztenyetorta
» Magyar szelet » Muffin gyorsan egyszerűen » Kolbászos piskóta » Mikuláscsizma Mikulásra
» Oroszkrém torta nikcii módra » Feketeerdő-torta recept » Kukorica lepény » Bögrés süti Merci módra
» Édes cipócskák » Lajos szelet » Csokis mascarpone-kehely » Kókuszos-puncsos alagút


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.