Tutireceptek.hu fejléc

Gyűszűfánk recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1-2 tojás
liszt
zsír v. olaj a sütéshez

Elkészítés:
Rendes, de kissé puhább levesbe való tésztát gyúrunk,és nyújtsuk el nagyon szép vékonyra.Utána rögtön hajtsuk össze két rétegbe és egy gyűszűvel szaggassuk ki pici fánkocskáknak, bő, forró zsírban süssük ki szép halványpirosra. A habszedő kanállal megforgatjuk és azzal is szedjük ki, s így adjuk a levesbe vagy leves mellé. A zsírban fel kell, hogy fúvódjon szép gömbölyűre.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkeaprólék leves .. » Narancsos karottakrémleves » Káposztás lencseleves » Bajor krumpli leves
» Sajtos brokkolikrém leves » Habart burgonya leves » Camembert leves » Húsgombóc darált húsból
» Sült-paradicsom leves » Hideg kovászos uborka leves » Burgonyás karalábékrémleves » Bugaci húsgombóc leves
» Csülkös krumplileves » Csontleves alaplé » Ázsiai leves » Csókakői kolbászleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.