Tutireceptek.hu fejléc

Habkönnyű sóskifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:

700 g liszt
2 db tojás
1 kis pohár kefír
100 ml étolaj
60 g cukor
csipet só
100 ml tej
50 g élesztő

A krémhez:

200 g Rama
30 g só

Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós vaj vagy sütőmargarin krémmel. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal. Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habkönnyű nyári édesség » Habkönnyű grízgaluska » Habkönnyű mákos süti » Habkönnyű-citromos kuglóf
» Habkönnyű tejberizs » Habkönnyű sóskifli 1 » Habkönnyű rántotta » Habkönnyű mákos
» Habkönnyű rántotta 2. » Habkönnyű kifli » Vendégváró sóskifli » Sóskifli 1932-ből
» Habkönnyű csokoládékrém » Habkönnyű rizsfelfújt » Sörszivacs » Töltött csiga másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.