Tutireceptek.hu fejléc

Habos alma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Kb 6db alma
3db tojás,
6evőkanál cukor,
1 marék dió (darálva),
baracklekvár,
1csg. vaníliás cukor.

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk,félbevágjuk és magházát kiszedjük.
Vajjal kikent tepsibe rakjuk,majd a magház helyébe egy pici lekvárt teszünk és betesszük a jó meleg sütőbe.
Amíg sül,a 3 tojásfehérjét a cukorral és a vaníliával kemény habbá verjük,majd óvatosan beleforgatjuk a diót.
A tepsit kivesszük és mindegyik alma tetejére egy kupac habot teszünk,majd visszatoljuk a sütőbe amíg a hab szép barnásra sül.

Tanácsok:
Aki szereti, fahéjjal is ízesítheti.
Ha cukor helyett kanderelt használunk,és diabetikus lekvárt, szerintem még fogyókúrázók is bátran ehetik.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: berta.magdolna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós habos rakott kifli » Habos eperturmix » Habos tejespite » Krémes mákos habos süti
» Gyümölcshabos finomság » Habos fincsi meggyes » Habos kávés szelet » Habos csiga
» Habos almás szeletek » Mazsolás-habos lepény » Kókuszhabos tekercs » Habos túrós kocka
» Habos isler » Habos, rakott zsemle » Habos rácsos » Adventre: habos linzer


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.