Tutireceptek.hu fejléc

Habos kávés szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

20 dkg liszt
4 db tojás
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj

Krémhez

10 dkg liszt
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
1 dl feketekávé
20 dkg porcukor
20 dkg margarin

Piskótához

4 db tojás
4 ek cukor
4 dkg liszt

Tetejére

4 dl habtejszín
2 kávéskanál ételfesték (piros)

Elkészítés:
Tészta

Tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük.

Krém

Tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük.
Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint.
Kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet.

Piskóta

Tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük.
Krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát.

Tetejére

Habtejszínt keményre felverjük, és a háromnegyedével megkenjük a piskótát.
A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt, és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savoyarde borjúszelet » Madártej szelet túrosan » Tojáslikőrös szelet » Capuccinós szelet
» Kávészelet » Kávés ír krémlikőr » Isteni szelet » Amerikai-kávés muffin
» Habos rakottas » Rumos szelet » Málnahabos csokitorta » Vasutas szelet
» Rózsaszínű szelet » Sárgarépás-diós szelet » Figaró szelet » Sportszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.