Tutireceptek.hu fejléc

Habos rácsos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tej

Szóráshoz:

1 ek darált keksz

A töltelékhez:

3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg sárgabaracklekvár
5-6 reszelt alma
1 kávéskanál fahéj

A tetejére:

1 ek durvára vágott dió

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A 3/4-ed részét kinyújtjuk és egy 23×38 cm-es tepsibe terítjük. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk, majd meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.

A megmaradt tésztát kisodorjuk és vékony csíkokra vágjuk, melyet a hab tetejére átlósan ráhelyezünk. Minden kis kockába durvára vágott diót szórunk.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos túrós pite » Habos kávés szelet » Borhabos körte » Meggyes rácsos
» Diós habos sütemény » Habos pite » Rácsos linzer » Habos almás szeletek
» Habos fincsi meggyes » Habos lekváros-diós linzer » Málnahabos torta » Bográcsos - Pásztorleves
» Citromos rácsos » Habos lekváros fánk » Habos félholdak » Diós-rácsos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.