Tutireceptek.hu fejléc

Habos ribizlis recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
1 kávéskanálnyi sütőpor
2 ek porcukor

150 g vaj vagy margarin
3 tojássárga
(Ha kell, tejföl egy kicsi)

Hab:
3 tojásfehérje
30 dkg cukor

2 marék ribizli

Elkészítés:
A tésztát ösze kell gyúrni, pihentetni.
A habot rozsdamentes üstben gőz fölött kell felverni, míg klassz masszív krém lesz.
Aztán a ribizlit bele kell keverni.
A tésztát tepsi méretűre kell nyújtani 10-15 percig elősütni, majd rákenjük a ribizlis habot, aztán 1-2 es (gáz) fokozaton sütni, amíg klassz ropogós lesz a teteje. Kb. 15 perc.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: ipi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült, habos sárgadinnye » Finom habos sütemény » Sárgabarackos, habos süti » Diós-habos szeletek
» Habos csiga » Habos isler » Epres ribizlis ital » Epres-habos piskótatorta
» Tejszínhabos kürtös » Habos rácsos » Szilvás-kókuszhabos süti » Málnahabos torta
» Gesztenyés habos torta » Cseresznyés habos » Habos mákos Ilitől. » Habos piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.