Tutireceptek.hu fejléc

Hagymakrémes burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
8 szép burgonya
két evőkanál zsír
két fej vöröshagyma
két evőkanál liszt
3 dl tej
5 dkg reszelt sajt

törött bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, hosszúkásra vágva sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és az egyik kanál zsírral kikent mély tűzálló tálba öntjük. Közben a másik kanál zsírban megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük liszttel, és a tejjel fölengedve megsózzuk, megborsozzuk. Mártás sűrűségűre forraljuk, a burgonyára öntjük és a sütőben felső lángon megpirítjuk a tetejére szórt reszelt sajtot.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal sütött burgonya » Habart burgonya leves » Hagymás-burgonyás csipetke » Sajtos rakott burgonya
» Karácsonyi burgonyasaláta » Burgonyaleves bográcsban » Burgonyakuglóf » Burgonyasaláta kukoricával
» Petrezselymes újburgonya » Burgonyakrémleves (4 főre) » Isteni burgonyás lángos » Burgonyás pecsenyekrém
» Tonhalas burgonyasaláta » Rakott burgonya gazdagon » Burgonya fözelék 2 » Rakott karaj burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.