Tutireceptek.hu fejléc

Hagymaleves kétféle sajttal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
: 2 nagy fej vöröshagyma
2 ek. olaj
3 dkg vaj
1 ek. finomliszt
2 dl fehérbor
1 l szűrt húsleves (leveskockából is lehet)
4 szelet kenyér
10 dkg reszelt trappista sajt
só, őrölt bors
4 ek. reszelt parmezán

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ekkor a liszttel meghintjük, s együtt sütjük. Azután a borral és a levessel fölöntjük. Fölforraljuk, és közben megkeverjük, mert könnyen odaéghet. Majd kis lángon 20 percig főzzük. Közben a kenyeret felkockázzuk, sütőben megpirítjuk, majd trappista sajttal összekeverjük. A levest - ha kell - sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk díszítésként.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tőkehalfilé sajttal » Tonhal vagy busa sajttal » Tejszines hal sajttal » Francia hagymaleves
» Hagymaleves tejszínnel » Sajttal töltött virsli » Zsályás fokhagymaleves » Sajttal töltött alma
» Fasírt sajttal töltve » Hagymaleves (diétásan) » Tejszínes hagymaleves 2. » Tárkonyos hagymaleves
» Kacsamell sajttal, almával » Hagymaleves náthára! » Francia hagymaleves 1 » Rakott káposzta juhsajttal


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.