Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás aprópecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre

50 dkg sertéslapocka
4 nagy fej vöröshagyma
4 ek olaj
késhegynyi szerecsendió
1 ek borecet
1 dl tejföl
1 dl tejszín


Elkészítés:
1.Csíkokra vágjuk a húst, felforrósított olajon lepirítjuk, sózzuk, rászórjuk a szerecsendiót. Aláöntjük az ecetet, 1 dl vizet és a tejfölt, és fedő alatt puhára pároljuk.
2.Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, hozzákeverjük a tisztított és felkarikázott vöröshagymát, és fedő nélkül addig pároljuk, amíg a hagyma üvegessé válik. Ha kész, ráöntjük a tejszínt, és összekeverjük.
3.Főtt burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás virslisaláta » Fokhagymás sertésszelet » Fokhagymás főtt tészta » Hagymás kukorica leves
» Póréhagymás csirkemell » Kacsamell hagymasalátával » Fokhagymás gombaleves » Póréhagymás omlett
» Sonkás-hagymás lepény » Krumplis, hagymás omlett » Hagymás kenyér » Hagymás tekerencs
» Medvehagymás-sajtos kifli » Hagymasaláta » Zöldhagymás karalábéleves » Hagymás burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.