Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás bab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg bab
füstölt lé
4 cikk zúzott fokhagyma
2 nagy fej hagyma
sűrített paradicsom
pirosarany vagy gulyáskrém (lehet csípős is)
liszt
zsír

Elkészítés:
A babot előzőzöm füstölt lében fokhagymával (vagy kockával).
Ha száraz, este beáztatom és úgy főzöm órákig.
A hagymát csíkokra vágom, nagy serpenyőben zsíron picit pirítom, megpárolom, sózom, borsozom, ráteszem a paradicsom konzervet, a pirosaranyat, összefőzöm. Kevés liszttel sűrítem, majd belekeverem a puha babot. Egyet rottyan és forrón, friss kenyérrel tálalom.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás tészta » Fokhagymás-mustáros tarja » Póréhagymás zöldségleves » Tepsis hagymás-újkrumpli
» Hagymás tepertőkrém » Hagymás-dinnyés csirke » Medvehagymás rizs » Hagymás csülök
» Fokhagymás spagettisaláta » Fokhagymás vaddisznótokány » Lilahagymás sajtkrém » Fokhagymás sült hal
» Fokhagymás sajtkrémleves » Fokhagymás tengeri halfilé » Hagymás paradicsomsaláta » Pirított fokhagymás saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.