Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-burgonyás csipetke recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2 db. tojás, 30 dkg. liszt, 3 nagyobb szem burgonya, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, só, 1 evőkanál fűszerpaprika.

Elkészítés:
A lisztet a felvert tojással és kevés vízzel összegyúrjuk, majd kb. 5 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, tetejét lisztezzük és pihentetjük.Ezt követően 3-4 centiméteres darabkákat csípdeljünk belőle és forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a tészta után a forró vízben ezt is kifőzzük. A forró zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd sózzuk, paprikázzuk. Hozzáadjuk előbb a burgonyát, majd a kifőzött tésztát is és összekeverve savanyú káposztával kínáljuk. (A főzőlevet levesnek használhatjuk fel.)

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencseleves csipetkével » Zöldbableves csipetkével » Gulyásleves csipetkével » Marhagulyás csipetkével
» Sonka kalácstésztában » Pizzás tészta » Gombás-tejszínes penne » Túrógombóc diós bundában
» Szilvás gombóc » Sonkás tejszínes tészta » Hókifli » Kedvenc spagetti
» Lőcsei palacsinta » Spagettiropogós » Csípős spagetti 2. » Rozmaringos tökmagkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.