Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás, ecetes krumplisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 fej hagyma,
60 dkg burgonya,
2 evőkanál 20 %-os ecet,
2 kiskanál só,
1 evőkanál cukor,
késhegynyi őrölt bors,
2 evőkanál petrezselyemzöld,
1 evőkanál olaj.

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm és hűlni hagyom, majd hámozom és 3-4 mm-es vastag karikákra vágom.
A hagymát felkarikázom, sózom, majd kb 20 percig állni hagyom.
Rászórom a cukrot, a borsot, ráöntöm az ecetet és kb 3 dl vizet.
Beleszórom a petrezselyemzöldet, leöntöm az olajjal és belekeverem a felkarikázott krumplit.
Jól behűtve tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sertésmáj » Fokhagymás sült csuka » Fokhagymás házi sajt » Medvehagymás-sajtos kalács
» Sajtos-hagymás muffin » Fokhagymás máj » Hagymás csülök » Ecetes-tárkonyos uborka
» Krumplisaláta másképpen » Fokhagymás sült burgonya » Póréhagymás-gombás ragu » Ecetes pogácsa
» Vörösboros hagymás tojás » Fokhagymás vaddisznótokány » Szalonnás hagymás krumpli » Tengerihal fokhagymásan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.