Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás fonatok recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
400 g búzaliszt,
1 tasak élesztő,
1 teáskanál só,
150 g lágyvaj vagy margarin,
2 db tojás
100 ml tejszín,

Ezenkívül:

100 g füstölt szalonna,
300 g hagyma,
150 g reszelt sajt,
1 db tojás,
Só,
bors.

Elkészítés:
A lisztben elvegyítjük az élesztőt és sót, majd hozzáadjuk a lágy vajat vagy margarint, a tojásokat és a tejszínt. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát. Enyhén megsózzuk, ízlés szerint borsot is adunk hozzá. Kevergetve puhára pároljuk.
A párolt hagymához hozzákeverjük a reszelt sajt felét, és a tölteléket hagyjuk hűlni.
A tésztát két részre osztjuk. Mindegyikből 3 mm vastag lapot nyújtunk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot pedig a töltelékre fektetjük. Kissé rányomkodjuk és kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk. Két-két csíkot összecsavarunk és kivajazott, sütőpapírral letakart tepsibe tesszük. A felvert tojással megkenjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk és sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás húspástétom » Vörösboros hagymás tojás » Fokhagymás spagettisaláta » Hagymás rostélyos
» Medvehagymás fűszervaj » Sonkás-hagymás sajtkrém » Fokhagymás sajtleves » Duplahagymás csirkecomb
» Fokhagymás süllő » Hagymás krumpli egytál » Hagymás krumpli » Hagymaszirup
» Túrós medvehagymás krém » Fokhagymás diós pogácsa » Csípős fokhagymás pecsenye » Újhagymás-retek-saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.