| Hagymás kakas receptHúsételek Hozzávalók: » 1 1,5 kg-os kakas » 10 dkg húsos szalonna » 25 dkg mogyoróhagyma » 25 dkg apró gomba » 2 gerezd fokhagyma » 4 dkg vaj » só, bors » 4 cl pálinka » 1 sárgarépa » 1 zeller » 1 póréhagyma » 1 kk. kakukkfű » 1 kk. petrezselyemzöld » 5 dl száraz fehérbor Elkészítés: A megtisztított kakast darabokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, és rátesszük a felaprított hagymát. A megtisztított gombát hozzáadjuk a szalonnához, az összezúzott fokhagymával együtt. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a hagymás-gombás szalonnát, és sóval, borssal ízesítjük. Felengedjük a pálinkával, majd beletesszük az összekötözött répát, pórét és zellert. A zöldfűszereket szintén összekötjük, és hozzáadjuk. Hozzáöntjük a bort, és fedő alatt 60 percig főzzük. Utána eltávolítjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd bagettel tálaljuk. A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |