Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás paprikás zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt,
1 dkg friss élesztõ,
1 teáskanál cukor,
1 1/2 dl tej,
2 evõkanál olaj,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 púpozott mokkáskanál piros fûszerpaprika,
1 csapott teáskanál só.

Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát vagy nagyon finomra összevágjuk, vagy lereszeljük. Forró olajon sárgára fonnyasztjuk, majd a tûzrõl lehúzva belekeverjük a sót és a pirospaprikát. Hagyjuk kihûlni. Közben az élesztõt simára keverjük 1/2 dl meglangyosított tejjel és a cukorral. Letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. A liszthez hozzátesszük a már kihûlt pirított hagymát, a felfutott élesztõt és a megmaradt, langyos tejet. A tésztát alaposan kidolgozzuk, ezután cipóba formálva, liszttel meghintett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk, 12 darabra vágjuk, és zsemle formára alakítva sütõlemezre tesszük. Félórai újabb pihentetés után elõmelegített, közepesen meleg sütõben megsütjük. Dupla adagban is érdemes készíteni, mert a mélyhûtõben jól tárolható. ízletes szendvics készülhet belõle, vagy magában is fogyasztható sör mellé.

Tanácsok:
(kb. 12 db)


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymás krumplileves » Újhagymás tonhal pogácsa » Káposztával töltött zsemle » Hagymás paradicsomsaláta
» Fokhagymás tarja Update1 » Újhagymás tonhalkrém » Vereshagymás:))muffin » Sajtos rakott zsemle
» Csiperkés zsemlék » Hagymás csirkemell » Pulykabütyök paprikás » Fokhagymás tengeri halfilé
» Fahéjas zsemlefelfújt » Fokhagymás padlizsán bartá » Hagymás pogácsa » Gombás-hagymás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.