Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás, szalonnás röszti recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg héjába főtt burgonya,
3 evőkanál olvasztott vaj,
2 evőkanál tej,
10 dkg sovány füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
csipet só

Elkészítés:
A burgonyát durvára reszeljük, a sóval jól elkeverjük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és az apró kockára vágott szalonnát. Két evőkanál vajat egy serpenyőben addig forrósítunk, amíg enyhén füstölni kezd. Beletesszük a burgonyát, lelapítjuk, rácsepegtetjük a tejet, és egy nehéz fedőt teszünk rá. Amikor sisteregni kezd, megfordítjuk, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, és a másik felét is megsütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-kapros halfilé » Hagymás mozzarellás csirke » Hagymás tengeri saláta » Medvehagymás burgonya
» Sertéskaraj hagymaszósszal » Újhagymás spárgaleves » Hagymás-gombás csirkemáj » Hagymás krumplisaláta
» Hagymás aprópecsenye » Sonkás-fokhagymás tészta » Fokhagymás pogácsa » Fokhagymás tarja Update1
» Medvehagymás-sajtos kifli » Póréhagymás gnocchi » Fokhagymás tészta » Hagymás kukorica leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.