Tutireceptek.hu fejléc

Hajdúkáposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg füstölt disznóhús
25 dkg füstölt kolbász
75 dkg savanyú káposzta
2 nagyobb fej hagyma
10 dkg zsiradék
pirospaprika, köménymag, só, csombor, majoranna

Elkészítés:
Az egyik hagymát karikázd fel, s kevés zsíron (vagy olajon) pirítsd sárgára, adj hozzá egy fél kávéskanálnyi köménymagot, a káposztát, önts hozzá 3-4 dl vizet és párold puhára.
A másik hagymából egy kis pirospaprikával és zsiradékkal készíts pörköltlevet, s abban párold meg az ujjnyi kockákra vágott füstölthúst.
Amikor a hús már majdnem puha, add hozzá a felkarikázott kolbászt, s úgy folytasd a párolást.
Végül keverd össze a húsokat a káposztával, fűszerezd s az egészet jól forrald össze.

Tanácsok:
Puha kenyérrel, esetleg tejföllel és egy jó pohár vörösborral tálaljuk. :)

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás szoljanka » Juhtúrós gnocci tálka » Sült gombóc (Ördögpirula ) » Sült paprika kuszkusszal
» Csirkés rizssaláta » Gombapörkölt egyszerűen » Vargányaragu tésztával » Bajor rakott burgonya
» Bundás kenyér rakva » Rakott savanyúkáposzta » Rakott csirke gombával » Csirkés-gombás kavarodás
» Töltött gombóc almával » Szögedi tarhonyáskrumpli » Currys csirke zöldségágyban » Disznótoros töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.