Tutireceptek.hu fejléc

Halkocsonya recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg ponty,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
15 dkg zeller,
2 nagy fej hagyma,
3-4 lap zselatin
A díszítéshez:
2 keménytojás,
2-3 csemegeuborka,
főtt cékla

Elkészítés:
Egy liter vízben puhára főzzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott zöldséget és hagymát, ebben a lében feloldjuk a zselatint, majd a megtisztított, szeletekre vágott ponttyal még tizenöt percig főzzük. Lapátkanállal kiemeljük a pontyszeleteket, amikor kihűltek, tálon elrendezzük a zöldséget, ráhelyezzük a pontyszeleteket, amelyeket négyfelé vágott tojással és uborkával, céklaszeletekkel díszítünk. Leöntjük a páclével, s néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halkocsonya másképp » Halkrémmel töltött alma » Fokhagymás hal » Lerakott harcsa
» Halacskás halpástétom » Fűszeres hal » Különleges halragú » Afrikai harcsa fehérborban
» Fokhagymás tengeri halfilé » Brokkolis halfilé » Bajai halászlé » Tejszines hal sajttal
» Halburger » Halas grillnyársak » Halas rizottó » Tonhallal töltött paprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.