Tutireceptek.hu fejléc

Halpaprikás bográcsban recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
l,5 kg. pontyszelet,
l db. csípős zöldpaprika,
2 evőkanál édes-nemes paprika,
l kávéskanál őrölt fekete bors,
1 késhegynyi őrölt köménymag,
só,
1 db. nagy szem paradicsom ( vagy 2 evőkanál paradicsompüré),
1 evőkanál citromlé,
2 db. nagyobb vöröshagyma,
1 dl. vörösbor

Elkészítés:
A szeletelt és beirdalt pontyszeleteket megsózzuk, citromlével megcsepegtetjük és félre tesszük. A bográcsba kb. 4-5 dl. vizet öntünk és ebben pároljuk-főzzük az apróra vágott vöröshagymát. Ha a hagyma megfőtt belerakjuk a hal felét, - főleg a szálkás farok és fejrészt. Paprikával meghintjük, beledobjuk a felszeletelt csípős paprikát, a paradicsomot ( vagy pürét), sózzuk, borsozzuk, köménymaggal megszórjuk és kevés vizet aláöntve tovább pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a hal másik felét is és készre főzzük. Mielőtt levennénk a szolgafáról bort öntünk alá és pár perc múlva tálaljuk.
Körettel, friss kenyérrel egyaránt kifogástalan.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bugaci leves bográcsban » Gombapaprikás bográcsban » Aratóleves bográcsban » Pincepörkölt bográcsban
» Alföldi leves bográcsban. » Cukkinis lecsó bográcsban » Babgulyás bográcsban » Csülkös gulyás bográcsban
» Burgonyaleves bográcsban » Csülök pörkölt bográcsban » Pásztortarhonya bográcsban » Gombás halpaprikás
» Betyár tarhonya bográcsban » Marokkói halpaprikás » Körömpörkölt bográcsban » Galyasági pacal bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.