| Halsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: - 1 kg tisztított hal vékony szeletekre vágva - mustár- vagy salátaolaj a sütéshez - 2 ek. porrá zúzott mustármag - 4 gerezd péppé zúzott fokhagyma - 1 kicsi darab reszelt gyömbér - 3 dl borecet - 1 1 tk. só - 25 dkg apróra vágott vöröshagyma - 10 dkg zöld és piros csípős paprika - 1 ek. olaj - 1-2 currylevél - 1 tk őrölt koriandermag - 1 tk. csípős pirospaprika - 1 tk. cukor Elkészítés: Forró mustárolajban süssük addig a halszeleteket, amíg ki nem száradnak. Ezután tegyük félre, keverjük össze a mustámagot, a fokhagymát és a gyömbért 3-4 evőkanál ecettel. Rakjuk tűzálló edénybe a megmaradt ecetet a sóval, vöröshagymával és hegyes paprikával. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 10 percig. Forrósítsuk meg az 1 evőkanál olajat, tegyük bele az őrölt fűszereket, állandóan kevergetve pirítsuk 1-2 percig. Ezután rakjuk hozzá az ecettel elkevert fűszereket is. Pirítsuk még 1 percig. Keverjük össze az ecetes hagymával és a szárazra sütött hallal. Tanácsok: Tegyük üvegbe. Fedjük le. Hűtőszekrényben 2-3 napig eltartható. Hidegen fogyasztjuk. A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |