Tutireceptek.hu fejléc

Hamis marcipán 3. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg cukor
1.5 dl tej
10 dkg darált mandula
30 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
1/3 vagy 1/2 fiola mandula aroma

Elkészítés:
A tejet a cukorral felforraljuk.
Közben a mandulát pár percig forró vízben tartani,leszűrni,ezután könnyen kibújtathatjuk a héjából.Így zöld színű lesz a massza.
Ha héjjal együtt marad, akkor drapp színe lesz.
Ezután ledaráljuk a mandulát,majd elkeverjük a liszttel.Ezt a keveréket a forralt tejjel leöntjük, pár percig együtt forraljuk még.
Levesszük a tűzről,hozzáadjuk a vajat,s izlés szerint az aromát.
Egy tálcát alufóliával bélelünk,kikenjük vajjal,beleöntjük a masszát,megdermesztjük.
Kiborítjuk,lehúzzuk a fóliát,s szeletelhetjük.
Formázni is lehet.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis gulyás leves » Hamis aranygaluska » Gyors hamispizza » Hamis töltött karalábé
» Marcipános-rumos szelet » Hamis marcipán 1. » Hamis túrós, joghurtból » Marcipános kocka
» Hamis rétes2 » Hamis marcipángolyók » Marcipános-túrós kalács » Hamis túrósrétes
» Hamis csokikenyér » Petrezselymes hamis fasírt » Hamis tiramisu olcsón » Hamis sonkaszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.