Tutireceptek.hu fejléc

Hamis sonkaszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg húsos füstölt csülök, 1 púpozott kiskanál zselatinpor, 3 dl tejszín Tálaláshoz: 2 főtt tojás 1 fej saláta ecetes torma

Elkészítés:
A füstölt csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, majd kuktában puhára főzzük, hogy a csontot könnyedén ki tudjuk fejteni belőle. Ezután a húst kétszer ledaráljuk. A zselatint 1 dl vízben - még jobb ha a hús főzőlevéből vesszük el - kevergetve fölforraljuk. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk. A darált húst óvatosan beleforgatjuk, és a masszát folpackkal bélelt őzgerincformába simítjuk. Hűtőszekrényben megdermesztjük, végül deszkára borítjuk és fölszeleteljük. Salátalevéllel, tojáskarikákkal meg ecetes tormával díszítjük.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis májgombóc » Hamis Eszterházy golyók » Hamis marcipánkocka » Hamis leveles tészta
» Hamis csokoládékenyér » Sonkaszelet sörtésztában » Hamis, főtt majonéz » Hamis töltött karalábé
» Hamis csokikenyér » Hamis Francia Krémes » Hamis vaddisznósült » Hamis vadas mártás
» Hamis túrós sütemény » Hamis túrós, joghurtból » Hamis rétes2 » Karfiolos hamis vesevelő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.