Tutireceptek.hu fejléc

Harcsapaprikás kapros galuskával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
80 dkg harcsafilé

1 ek.pirospaprika
1 nagyobb vöröshagyma
1-2 paprika és paradicsom
3 ek olaj
5 dl halalaplé
2 dl tejföl
1 ek liszt
A galuskához:
2 tojás
40 dkg liszt
1 csokor kapor

2 ek. olaj
A tálaláshoz:
tejföl

Elkészítés:
A halfiléket vágd kisebb darabokra,sózd meg és tedd a hűtőbe.Az olajon fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát,majd húzd le a tűzről,és hintsd meg a pirospaprikával.
Dobd bele a cikkekre szelt paradicsomot,paprikát,keverd el jól.Szűrd rá a halalaplevet,és fedő alatt főzd sűrűre.Tedd bele a halszeleteket,és lassú tűzön párold addig,míg megpuhulnak.
A liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be.A kapros galuskához a lisztből és a tojásból a szokásos módon készíts galuskatésztát,szaggasd forrásban lévő vízbe,majd szedd olajon fonnyasztott,finomra vagdalt kaporra.
A harcsapaprikást a kapros galuskával tálald,s locsold meg bőven tejföllel.


A receptet beküldte: o.melinda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros-tejszínes csirke » Kapros túrókrém » Kapros kenyérlángos » Kapros juhtúrós csirkemell
» Túrós-kapros rakott tészta » Kapros túróslepény » Kapros burgonyaleves » Kapros, krumplis halfilé
» Uborka leves kaprosan » Tejfölöskarfiol galuskával » Juhtúrós kapros csusza » Kapros cukkiniropogós
» Patisszon kaprosan » Kapros-túrós csusza » Kapros-túrós palacsinta » Kapros halragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.