Tutireceptek.hu fejléc

Harsztos fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre

200 g liszt
2 tojás
1 ek vodka
1kk só
400 ml olaj a sütéshez
porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk belőle a vizet és a tésztát a nedves konyharuhával bugyolálva 40 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
2.Lisztezett felületen több részletben olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát, amennyire csak tudjuk. Négy különböző átmérőjű, kerek szaggatóval mindegyik méretből ugyanannyi tésztakorongot gyártunk. Mindegyik haraszt négy, egymásra helyezett, eltérő átmérőjű korongból áll, mégpedig úgy, hogy alulra helyezzük a legnagyobbat és az egyre kisebb átmérőjűeket tesszük rá. Az így elkészített tésztatornyok közepét ujjunkkal benyomjuk, ezáltal összetapasztjuk az egymásra helyezett tésztakorongokat, majd a széleket bevagdossuk (hét vágással nyolc egyenlő részt kapunk). A szaggatók méretétől függ, hogy hány harasztot tudunk készíteni. (Nekem tíz darab lett belőle.)
3.Serpenyőben az olajat felhevítjük és két-három adagban aranyszínűre sütjük a harasztokat. Megvárjuk míg kissé kihűlnek, porcukorral meghintjük vagy mézet csurgatunk rájuk és tálaljuk.

Tanácsok:
Én vodka helyett rumot tettem.

4 korong helyett csak 3 at szaggattam.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bobe2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ribizlis álom muffin » Ananászos csiga » Egyszerű mandulás szelet » Mézes-diós kockák
» Mákos finomság » Hideg túrógombóc » Piros Mikulástorta » Tejfölös édesség
» Narancsos töltött keksz » Vaníliás háromszögek » Nutellás rétes rudacskák » Csokitorta a la Energy Line
» Mézes-szezámos sült banán » Gyümölcsös joghurttorta » Kakaós piskóta I. » Almás-mandulás túrótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.