Tutireceptek.hu fejléc

Hasselback burgonya * recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 burgonya
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
2 csipet só
2 tk parmezán
2 szelet vaj (laktóz mentes)
reszelt sajt

Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmosom, kb 2 mm távolságra bevagdosom, hogy egyformán szétnyíljanak a szeletek.

Egy kis tálban összekeverem a reszelt fokhagymát, a sót, az olajat, és a parmezánt. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a burgonyákat, meglocsolom az olajos öntettel, majd ráteszem a vajszeleteket és 220 fokos sütőben, kb 50 perc alatt készre sütöm. Sütés közben néhányszor kiveszem és meglocsolom a tepsiben lévő zsiradékkel.

Reszelt sajttal, petrezselyem zölddel vagy snidlinggel megszórva tálalom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög tepsis burgonya » Krémsajtos burgonya » Ír Burgonyaleves » Sült burgonyapüré
» Gombás burgonya » Francia burgonya másképp » Ticinói burgonyás tál » Burgonyás cukkinifasírt
» Burgonyás pogácsa » Virsli roston, burgonyával » Habart burgonya leves » Medvehagymás burgonya
» Szalonnás burgonyafőzelék » Burgonyás túrópogácsa » Ágyas burgonya » Édes-savanyú burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.