Tutireceptek.hu fejléc

Hátszín Eszterházi módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg hátszín
8 dkg zsír
5 dkg vaj v margarin
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
2 dl tejföl
5 dkg liszt
1 közepes fej vöröshagyma
ízlés szerint só
törött bors
szerencsen dió
2 ek cukor
pici mustár

Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk.Az edénybe felolvasztjuk a zsiradékokat,és beleszórjuk a felszeletelt sárgarépát,fehérrépát,és az apróra vágott hagymát,és a hússzeleteket is rátesszük.
Együtt puhára pároljuk.A húst enyhén sózzuk be,és a fűszereket(bors,szerecsendió,cukor)is adjuk hozzá.
Mikor a hús megpuhult,vegyük ki,és a puhára párolódott zöldséget törjük át(én botmixerrel csinálom,nem kell teljesen pépesre!!)
A tejfölből és lisztből habarást készítünk,pici mustárral,és behabarjuk a zöldséges pürénket.Visszahelyezzük a húst.Ha túl sűrűnek tűnik,vízzel higítsuk a kívánt sűrűségre.
5 percig forraljuk még.

Zsemlegombóccal vagy Penne tésztával kínáljuk!

Tanácsok:
Nem feltétlenül szükséges marha hússal készíteni,sertéskarajból is nagyon finom!!!!

Könnyű elkészíteni,és laktató ízletes főétel!

Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: era741211


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésborda Karcsi módra » Csőtészta római módra II. » Spagetti holland módra » Csirkeszárny Orly módra
» Tiramisu WW módra » Sült paprika Györgyi módra » Tiramisu Anikó módra » Kakaós kalács észt módra
» Túrófánk andland módra » Kongói lepény anyós módra » Tejszínes hús Kati módra » Túrós pogi Ági módra
» Túrós tekercs Ági módra » Malac sült...Andi módra!! » Brokkoli Orly módra » Spanyol módra sült homár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.