Tutireceptek.hu fejléc

Havas fenyők (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
22 dkg porcukor
csipetnyi só
1 evőkanál rum
32 dkg finomliszt
8 dkg finomra darált mandula
2 tojás
1 mandulaízű sütőaroma
5 dkg vaj

- a töltelékhez: 10 dkg földimogyoró, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle.
A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időn – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rózsafánk(Kata-féle) » Blue Angel(Kata-féle) » Banános tekercs(Kata-féle) » Túrós lepény (Kata-féle)
» Teapucs (Kata-féle) » Kakaós csiga(Kata-féle) » Rumos félhold(Kata-féle) » Brownie(Kata-féle)
» Havasi gyopár » Dirty Mother (Kata-féle) » Kata-féle Túró puffancs » Kijevi krémes(Kata-féle)
» Lekváros bukta(Kata-féle) » Horizont szelet(Kata-féle) » Kincsesbánya(Kata-féle) » Havas háztető


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.