Tutireceptek.hu fejléc

Házi cukorgyártás recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
2 dl forró víz
1 evőkanál őrölt stevia-levél
1 teaszűrő
1 forralóedény

Elkészítés:
Stevia növényünk leveleinek egyharmadát leszedjük, megszárítjuk, összemorzsoljuk.
Egy evőkanál stevia morzsát 2 dl forró vízzel leforrázunk, 15 percet állni hagyjuk, utána leszűrjük.
A forrázat maga a cukoroldat, ha 20 %-ot elforralunk belőle, édessége 50x-esre növekszik.
A forrázat cseppekben adagolható ételhez, italhoz, süteményhez.
A fel nem használt oldat hűtőben egy hétig eláll.

Tanácsok:
CUKORBETEGEK IS HASZNÁLHATJÁK!
Fogyókúrázóknak kiválóan alkalmas, mert 0-kalóriát tartalmaz. Baktérium, gombaölő és vírusblokkoló hatású.
Megfázás esetén a megőrölt porból egy fél kávéskanál bevétele fertőtleníti a torkot.
Tavasztól őszig szabadban vagy napfényes ablakban termeszthető.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes túrós puffancs » Cukkinis csirkemell 2. » Zabkorpás almáspite » Medvehagymás pesto
» Párolt körte vörös rizzsel » "Forró csoki" » Kovász » Kukorica kása
» Feketeerdő torta diétás » Zabfasírt » Darált hústekercs » Zöldséges rakott pulyka
» Datolyás "couscous" » Cracer » Karcsúsító reggeli » Zabkorpás keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.