Tutireceptek.hu fejléc

Házi készítésű marcipán recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg hámozott mandula
45 dkg cukor
másfél dl. víz

Elkészítés:
A mandulát forró vízbe tesszük és ki nyomkodjuk a barna héjából, majd amikor meg száradt 2 x átdaráljuk

Langyos vízbe beletesszük a cukrot és kislángon addig kevergetjük, mig elovad a cukor, majd belekerül az örölt mandula azzal is kevergetjük,
míg egyben álló masszát kapunk. Tányérra kiöntjük el simitjuk,hütőbe tesszük.

Sokáig eltartható a házi asszony leleményességétől függ, hogy mire használja fel.

Mandula aromával és ételfestékkel szinezhetjük.


A receptet beküldte: gevi1931

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis marcipán 2. » Hamismarcipános süti » Hamis marcipán golyók » Marcipángolyó
» Adventre: marcipánszívek » Gyors marcipán » Marcipán golyó » Narancsos marcipáncsók
» Marcipán gyorsan » Diós marcipángolyók » Marcipán kocka » Fasírt Marcipanbaba módra
» Hamis marcipán kocka » Marcipános kocka » Mandulamarcipán, I. » Kekszes marcipános kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.