Tutireceptek.hu fejléc

Házi konyak - egyszerűbben recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
5 l borpárlat, alk V/V 45 - 50%
kb. 5 dl mazsola
5 - 6 szem pörkölt babkávé

Elkészítés:
Ez hivatalos nevén ÁGYAS BORPÁRLAT! A párlatba beleendedjük a mazsolát és a kávészemeket. Így érleljük min. 1 hónapig. A kész italt rajta hagyjuk az "ágyon", mindig kis mennyiségeket öntünk le róla szűrőpapíron (a porvédő maszk ehhez kiváló!) keresztül.

Tanácsok:
Fontosnak tartom a megfelelő szeszfokot! A mazsola úgyis levesz belőle. Ha ennél hígabb, akkor egy kommersz löttyöt kapunk, ha erősebb, akkor az az íz, az élvezeti érték rovására megy.
A mazsola adja az ital színét, édességét, a kávé egyfajta patinás zamatot kölcsönöz az italnak.

Elkészítési idő: 3 perc
Kalóriatartalom: sok! kcal
Szénhidráttartalom: kb. 0,5 % gramm
Zsírtartalom: nyomokban gramm

A receptet beküldte: szijjferi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Konyakmeggyes szelet! » Konyakos meggy » Konyakos kacsasült » Almás pite egyszerűbben
» Konyakmeggyes 3 » Konyakos-likőrös melegítő » Tejleves legegyszerűbben » Füge konyakban
» Konyakmeggyes 1 » Konyakos diplomatapuding » Konyakos őszibarack » Házi konyak
» Hókifli a legegyszerűbben » Konyakmeggyes » Fahéjas-konyakos almacsók » Konyakos narancsturmix


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.