Tutireceptek.hu fejléc

Házi krémes - ahogy én készítem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta (kb. 20 dkg-os)

Krém:
1 liter tejhez
2 cs. vaníliás puding por (főzős)
1 cs. tejszín ízű puding por (főzős)
3 cs. vaníliás cukor
6 tojás fehérje
9-12 evőkanál cukor (ízlés szerint)
+ porcukor a tetejére

Elkészítés:
A leveles tésztát kiolvadás után két részre vágom, lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtom és sütőpapírra téve megsütöm.
A szebbikre sült aljú lapot felkockázom, a másikat a tepsiben hagyom kihűlni.

Közben hideg vízzel kiöblített fazékban felforralom a tejet a cukorral és a vaníliás cukorral. Mialatt ez felforr, a tojásfehérjét kemény habbá verem.
A tejből kiveszek kb. 1-1,5 dl mennyiséget, ebben elkeverem a puding porokat, majd miután csomó mentes, visszaöntöm a fazékba és sűrűre főzöm.
Amikor a puding kész, - még a tűzön hagyva a fazekat - hozzákeverem a tojások felvert habját, majd laza, de viszonylag gyors mozdulatokkal a kettőt összekeverem és fehéredésig főzöm. Próbálom közben minél kevésbé összetörni a habot.
Ha a tojáshab belefőtt a pudingba (érdemes jó sűrűre főzni) a krémet ráborítom az egészben hagyott tészta lapra, egyenletesen elterítem, majd a felkockázott tésztalapot egyesével rápakolgatom a tetejére úgy, hogy a sima oldala kerüljön felfelé. Ha elég sűrűre főztem a krémet, akkor még melegen eléri azt az állagot, hogy vágható legyen... egyébként érdemes hideg helyre tenni pár órára.
Ha teljesen kihűlt vaníliás porcukorral megszórom a tetejét.

Tanácsok:
Én ha 25 dkg-os leveles tésztát kapok 1,5-2 liter tejből készült krémből készítem és gáztepsiben sütöm.

Fakanállal a puding és a hab összekeverését nem javaslom, ugyanis ha nem vagy elég ügyes hamarabb megkeményedik a hab, még mielőtt sikerülne teljesen összekeverni a pudinggal és darabos lesz. A legjobb hozzá a tapadásgátló bevonatú fazék és egy műanyag kézi habverő. Így nem kap le a krém és könnyen össze is lehet kavarni a tojáshabot a pudinggal.

Egyszerű, gyors sütemény, Párom kedvence. :)
Nem tudok belőle eleget sütni. :) Percek alatt elfogy. :)

Remélem Neked is akkora sikered lesz vele, mint nekem. :)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: TM1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bözsi néni almás krémese » Intelligens krémes süti » Sajtkrémes sülthal filé » Flódni, ahogy mi szeretjük
» Citromkrémes szelet » Túrókrémes pite » Krémes gyümölcssaláta1 » Inteligens krémes!
» Hagymakrémes burgonya » Vasvári krémes tekercs » Neve nincs krémes » Vaníliakrémes szelet
» Krémes - másként » Krémes-szilvás kocka » Kávés krémes » Kókuszkrémes szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.