Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi kürtőskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt
10 dkg Rama margarin
1db tojás
1 dkg só
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg élesztő vagy egy csomag porélesztő
0,5 l tej
1 citrom reszelt héja
fahéj, dió, cukor a forgatáshoz

Elkészítés:
Az élesztőt, pici cukorral langyos tejbe felfuttatjuk. A Rama margarint megolvasztjuk. A lisztet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük.
Az élesztős tejet hozzá adva jól összedolgozzuk, dagasztjuk. 45 – 50 percig pihentetjük. Lisztezett deszkára borítjuk, már nem dolgozzuk újra át csak szétnyújtjuk ujjnyi vastagra. 5-cm széles csíkokra vágjuk.
Jól beolajozott hengerre tekerjük. Picit fedjék egymást és két vége alá legyen hajtva. A tészta külsejét is megolajozzuk és jól meghempergetjük cukorba. Aranybarnára sütjük.
Még melegen cukrozatlan dióba, vagy fahéjba forgatjuk. (De lehet kókuszreszelék is, vagy csoki)


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kürtőskalács sütőben » Kürtőskalács :) » Kürtőskalács » Kürtöskalács házilag
» Kürtöskalács (dorongfánk) » Fahéjas linzer » Boston Cream Cupcake » Foltos kekszes süti
» Klasszikus máglyarakás » Diókrémtorta » Joghurtos muffin » Zebratorta 2.
» Zamatos almás muffin » Pattogatott kukorica torta » Habkönnyű rizsfelfújt » Elefántszem



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.