Tutireceptek.hu fejléc

Házi magvas zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
560 g finomliszt (tetszés szerint keverhető: rozs, burgonya és fehérliszt)
310 ml víz
4 dkg vaj
24 g cukor
14 g só
1 tasak instant élesztő
5 dkg szezámmag (vagy ízlés szerint lenmag, napraforgómag)
1 ek tej (a kenéshez)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:
Egy nagyobb tálba kimérjük a liszteket. A közepébe szórjuk az élesztőt, a tálban körbeszórjuk a többi hozzávalót, legvégül a vizet.
Egy kanállal jól összekeverjük, majd simára összegyúrjuk.
Ezt osztjuk el 10 egyenlő részre. Gombócokat formázunk, és vajazott gáztepsibe egyenlő távolságra rakjuk őket. Letakarjuk egy tiszta ruhával, és a sütőben 50 fokon duplájára kelesztjük.
Ha szépen megkelt, kivesszük, a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A zsemlék tetejére egy éles késsel keresztet vágunk, megkenjük tejjel, és kb. 20-25 percig sütjük.


sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojás zsemlében sütve » Zsemlegombóc 1. » Juhtúrós zsemlegombóc » Császárzsemle
» Fahéjas zsemlefelfújt » Zsuzsó zsemléi » Sokmagvas-sajtos sós rudak » Mákos zsemle
» Cukkini zsemle! » Töltött zsemlécske » Zsemlegombóc » Sült zsemlegombóc
» Bundás zsemle cukrosan » Kaporleves zsemlekockákkal » Májas töltött zsemle » Tökmagos-burgonyás zsemlék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.