Tutireceptek.hu fejléc

Házi nutella recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
kb. 500 grammhoz:

200 g törökmogyoró (pörkölt)
170 g csokoládé - ét (45-59%-os)
100 g csokoládé - tej
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál vaj
3 evőkanál kakaópor
1 csipet só

Elkészítés:
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.

Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.

A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;)

Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.

A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett.

Tanácsok:
Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nutellás kekszgolyók » Nutellás mandulás muffin » Nutellás Tiramisu » Nutellás muffin
» Nutella drink » Nutellás kuglóf » Nutellás golyók » Nutellás tarka linzer
» Nutellás habtorta » Nutellás rétes rudacskák » Epres-nutellás muffin » Diós nutellás kekszgolyó
» Kókuszos Nutellamisu » Nutella házilag » Nutellás mákos muffin » Nutellás tészta-tortácskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.