Tutireceptek.hu fejléc

Házi sajt, I. recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, ízlés szerint só, õrölt fehér bors, õrölt köménymag

Elkészítés:
Serpenyõbe teszem a szétmorzsolt tehéntúrót és a vajat, majd állandóan kevergetve addig melegítem, amíg a túró és a vaj összeolvad. Azután megsózom, rászórom a fûszereket, kissé összedolgozom (ízlés szerint más fûszerekkel is készíthetõ, pl. zúzott fokhagymával, kaporral, tárkonnyal stb.), majd alufólia tálkákba vagy egyéb kis formába beöntöm és jól összetömörítem. Ha kihûlt, lefedem, és a hûtõszekrényben érlelem 3 napig. Ezután fogyasztható.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Indonéz palacsinta » Sajtfondü » Sajtos-sós perec » Forgácsfánk
» Edit sajtos perece » Aranygaluska2 » Érlelt sajt » Húsos Batyuk
» Gyors sajtos pogácsa » Töltött ropogós pogácsák » Camambertes palacsinta » Házi tehéntúró
» Vajas pogácsa másképp » Palacsintás csirke » Vajas Pogácsa » Finom sós kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.