Tutireceptek.hu fejléc

Házi tehéntúró recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tetszés szerinti mennyiségû aludttej

Elkészítés:
Az aludttejes edényt meleg sütõbe teszem, de a sütõ ajtaját nyitva hagyom. Nem szabad fõnie, éppen csak meleg legyen. 4 órai állás után a tetején képzõdött savót leöntöm, a visszamaradt sûrû részt pedig vászonzacskóba öntöm és úgy akasztom fel, hogy alátehessek egy tálat, ami felfogja majd lecsurgó levét. Ha a zacskó tartalma már darabos, akkor szorosan beletömöm egy mûanyag edénybe és letakarva a hûtõszekrényben tárolom felhasználásig. Egy hétig biztonságosan eltartható. A visszamaradt savót leves vagy fõzelék habarására használom fel.

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tehenturos fankocskak » Sonkás lepény » Gyors, finom sajtos kockák » Vajas pogácsa másképp
» Sajtos perec » Forgácsfánk » Sajtos tekercs » Cseszneki palacsinta
» Pizzás kifli » Vendégváró sós kifli » Indonéz palacsinta » Szórt rétes
» Sprotnis palacsinta » Különleges sós kifli » Sajtos rúd, vagy bármi » Bolognai muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.