Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg liszt,

2,5 dkg élesztő,

2 tojás,

5 dkg vaj,

2 dl tej,

1 kiskanál só

Elkészítés:
Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vagy 16 részre osztjuk, kis labdákat formálunk belőle, és megkent tepsibe helyezzük. Átkenjük tojással, még 30 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük, megszórjuk tetszés szerint szezámmal, köménnyel vagy mákkal. Közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csiperkés zsemlék » Zsemlekenyér » Ciabatta zsemlék » Hamburger zsemle
» Tojás zsemlében sütve » Tökmagos-burgonyás zsemlék » Angol teazsemle » Zsemlegombóc 3
» Zsemle felfújt » Habos, rakott zsemle » Fahéjas zsemle » Házi magvas zsemle
» Zsemlegombóc » Rakott zsemle » Zsemle-fasírt » Töltött zsemle



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.