Tutireceptek.hu fejléc

Házilag készített majonéz recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 tojássárgája,
1 teáskanál citromlé(citromból),
1 mokkáskanál mustár,
pici só, őrölt bors,
olaj

Elkészítés:
A tojássárgáját a citromlével fehéredésig habverővel kikeverem, hozzáadom a mustárt a borsot, a sót, esetleg egy nagyon kevés porcukrot is, de ez utóbbi nem fontos.
A végén az olajat óvatosan hozzáadom.Annyit, hogy mártásszerű legyen a majonézünk.
Tartármártásnak készítve, tejföllel dúsíthatjuk.

Tanácsok:
A tojássárgája és az olaj kb. egyforma hőmérsékletű hideg legyen!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: négyLM


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majonézes virslisaláta » Diós-majonézes halsaláta » Ropogós müzli házilag » Romai talban keszitett..
» Majonézes kukorica » Pizza szósz házilag » Méz készítése házilag » Majonézes padlizsán
» Finom Vienetta házilag » Majonézes riszsaláta » Majonézes brokkolisaláta » Szalámi házilag
» Majonezes rizs salata » Majonézes káposztasaláta » Majonézes krumpli » Gyümölcs fagylalt házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.