Tutireceptek.hu fejléc

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel Robi módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb 2 kg burgonya ( legjobb a sárga színű)
zsír vagy vaj

vegeta ( vagy bármilyen ételízesítő)
kakukkfű(morzsolt)
25 dkg túró
2 dl tejföl
fokhagyma (ízlés szerint)

őrölt bors

Elkészítés:
A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok. Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem.

Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
A tepsit időként rázogassuk meg, így nem tapadnak le burgonyadarabok, illetve 30 perc elteltével keverjük meg és az utolsó tíz percben fólia nélkül süssük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Czigi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vargabéles Gligi módra » Krémsajtos-sonkás burgonya » Burgonyafelfújt gazdagon » Burgonyás omlett
» Burgonyás-tepsis csirke » Brownie - Panna módra » Csirke jóasszony módra. » Paraszt lángos Erzsi módra
» Trüffel dudu módra » Babgulyás vadász módra » Fogasfilé bakonyi módra » Burgonyakrém leves
» Burgonyás-túrós kocka » Rizs nápolyi módra » Lyoni burgonya » Töltött tök Nóci módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.