Tutireceptek.hu fejléc

Héjában sült töltött krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- közepes méretű sárga krumpli, lehetőleg nagyjából egyforma nagyságúak
- olaj
- só
- tölteléknek: kolbász, sonka, sajt, lilahagyma, szalonna, stb.

Elkészítés:
A krumplikat megmostam, szárazra töröltem és feléig-háromnegyedéig sűrűn bevagdostam. Egymás mellé helyeztem egy üveg sütőtálban és egy szilikonos ecset segítségével sós olajjal jó alaposan megkentem mindegyiket. Figyeltem, hogy a résekbe is jusson az olajból.
Alufóliával letakartam a tálat és 250 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütöttem, amíg majdnem megpuhultak a krumplik.
Ekkor kivettem a tálat és jöhetett a töltögetés: az egyik résbe kolbász, aztán sajt, sonka, lilahagyma... Egészen amíg el nem fogyott. Sajnos volt olyan, hogy eltört a krumpli, ahogy feszítettem szét, hogy beférjen például a kolbász. Ezen a technikán még van mit javítani, de szerencsére nagy részt egyben maradtak.
A sütő hőfokát mérsékeltem 200 fokra és most már nem takartam le a tálat. Visszatoltam a sütőbe és kb. 15 percig sütöttem még. Addigra megpuhult a krumpli, a kolbászból kezdett kisülni a zsír, a sajt megolvadt.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött-rántott paprika » Gesztenyével töltött alma » Zöldséges krumpli » Krumpli fasírt
» Krumplifánk » Gombás krumplipogácsa » Izgalmas krumpli » Krumpliágyon sült gomba
» Krumplispogácsa » Rántott krumpli II. » Paradicsomos krumplileves » Töltött-rántott kifli
» Rántott töltött kifli » Töltött cukkini paleósan » Töltött csülök hidegen » Krumplis tarhonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.