Tutireceptek.hu fejléc

Hideg krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hideg krémleves
Hozzávalók 4 személyre:
# 40 dkg eper
# 2 evőkanál porcukor
# 1 evőkanál citromlé
# 3 dl tejszín
# 1 tasak vaníliás cukor
# 4 gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés:
Előkészítés: Az epret megmossuk, szárazra törölgetjük, 4 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, legyezőszerűen bevagdossuk, a többit kicsumázzuk, nagyjából felaprózzuk, meghintjük a porcukorral és a citromlével.
Elkészítés: Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt a vaníliás cukorral, csillagbetétes nyomózsákba szedjük. Az eperhez adjuk a maradék 2 dl tejszínt és a fagylaltot, botmixerrel éppen csak összeturmixoljuk. Erőleveses csészékbe szedjük, tetejükre dundi habrózsákat nyomunk, 1-1 szem eperlegyezővel és citromfű- vagy mentalevélkékkel díszíthetjük.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nektarin krémleves » Savanyúság hidegen! » Hideg csokoládésrízs » Fűszeres sütőtök-krémleves
» Tarhonya krémleves » Cukkinikrémleves2 » Hideg zöldorsóleves » Hideg-meggyleves
» Ősszibarack leves hidegen » Sárgarépa krémleves » Hidegen kelesztett lángos » Tejszínes lencsekrémleves
» Hideg őszibarack leves » Kukorica-krémleves (vegan) » Hideg őszibarack » Hideg krémpuncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.