Tutireceptek.hu fejléc

Hideg málnakrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Leves alaphoz:
Mirelit málna 15dkg.
Leves alapba 10dkg (tetszőlegesre aprítva)
Főző víz 5dl
Ízesítésre: cukor 2ek
redukció 1 dl (víz 1dl, vörösbor 1dl,, szegfűszeg 4db, fahéj 1/6 ek)
Sűrítés:
Tejföl 1dl, víz fél dl, liszt 1ek
Dúsításra:
Tejszín fél dl, Készre ízesítésre - amennyiben szükséges- cukor
Tejszínhabhoz:
Habtejszín 1dl (habhoz a tejszínt, és az edényt amiben fel akarjuk verni, hűtőbe tesszük)

Elkészítés:
Redukciót felére beforraljuk. Leves alap málnáját vízbe téve felfőzzük, sózzuk, cukrozzuk, beleszűrjük a redukciót. Negyed órát főzzük.
Levest sűrítjük: tejfölt, vizet és a lisztet kikeverjük, majd hőkiegyenlítés után szűrőn keresztül a leveshez öntjük, állandó keverés mellett 2-3percig forraljuk, majd még forrón áttörjük. Tűzre visszatéve főzőtejszínnel(szintén hő kiegyenlítés után)dúsítjuk, csak összeforraljuk, majd hideg vízfürdőben hőmérsékletét annyira csökkentjük, hogy hűtőbe tudjuk tenni.
Behűtött tejszínt kemény habbá verjük

Tanácsok:
Tálalása: Leveses csészébe merjük a habverővel felkevert levest, tetejére tejszínhabot ültetünk.

Ez a recept 2adag/fő!
Íze harmónikus legyen, se savanyú, se szirup édes!


A receptet beküldte: Dicska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejleves legegyszerűbben » Gyors sajtleves » Tejszínes zellerkrémleves » Tavaszi zöldfűszeres leves
» Marha farok leves » Alföldi leves » Hideg eperhab » Angol borsóleves
» 2Sajtos hagymaleves » Alföldi betyárleves » Újházi tyúkhúsleves » Hortobágyi betyárleves
» Currys burgonyaleves » Amarant krémleves » Rizses málnaleves » Paviai leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.