Tutireceptek.hu fejléc

Hideg-meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg meggy,
20 dkg cukor,
1 citrom,
5 szegfűszeg,
1 fahéj,
fél dkg só,
2,5 dl tejföl,
1 dkg liszt,
1 dl vörösbor (Egri bikavér),
2,5 dl tej,
1 tojássárgája.

Elkészítés:
A tejfölt a vörösborral és a cukorral elkeverem és hozzáöntök 2 deci vizet.
Ezalatt a kimagozott meggyet megfőzöm kevés vízben és cukorban, majd a lehűlés után elkeverem az összes többi hozzávalóval.
Jól behűtve tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paplanos csirkemell » Kínai halleves rizstésztával » Gazpacho » Burgonyakrémleves tejszínesen
» Paksi halászlé original » Zsályás paradicsomleves » Póréhagyma leves » Virslis tarhonya leves
» Bojtárleves » Hamis májgombóc » Sajtleves -10 perc alatt » Kozák sapka 2.
» Karfiolpüré-leves » Extra borsóleves » Gombás póréleves krémsajttal » Gazpacho leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.